Hírek, cikkek
Kapcsolat
Ha nagyon kívánod a pizzát, nem kell nélkülöznöd, csak egy kis kreativitás kell és máris belefér a diétába. Mi megalkottuk és átadjuk Nektek a tudást, igazi fehérjebomba. A képen látható pizzza nem illusztráció, ezt sikerült összehozni. :) Én sokszor érzésre pakolom az alapanyagokat, ritkán méregetem azt, hogy mennyi víz kell a tésztához. Fokozatosan öntöm bele, attól függ, hogy a tészta mennyi vizet vesz fel. Szóval ezért sem írnék erről konkrétumot, hogy pl. rakjatok a tésztához 2 dl vizet, de azért iránymutatót írok, ha esetleg ki akarjátok próbálni. Nagyon finom lett, laktat, és persze fehérjedús.
Recept:
Tészta:
-220g Zabpehelyliszt
-1 evőkanál kókuszzsír
-kb.: 1,5dl -2dl víz, fél tasak élesztő (de tényleg fokozatosan és érzésre rakjátok bele)
-só
Alap:
-50g kefír+150g zsírszegény túró (egy kis fokhagyma fel tudja dobni, ha bírjátok akár granulátum formában.)
Feltét:
-csirkemell sonka (ha csirkemell csíkokkal helyettesítitek, úgy még finomabb.)
-paradicsom
-lilahagyma
-uborka
-mozzarella sajt + (mivel én imádom a sajtot ezért egy kis light trappistával megszórtam.)
Sajnos nem volt kéznél oregánó, de nagyon fel tudja dobni a pizzát, ezért ajánlom, hogy szórjatok rá.
Elkészítés:
A tésztához való alapanyagokat gyúrjuk össze, én por alapú élesztőt kevertem hozzá, majd hagyjuk állni fél óráig.
Rakjuk először csak a tésztát a sütőbe, félig megsütve (180 fokon), majd a túrós alapot kenjük rá és a többi feltétet. Persze amit találtok a hűtőbe, és belefér a diétás étrendbe, az mehet rá. Kb.10 perc és összesül a túrós-gyúrós pizzánk, ami nem csak egészséges, de igazi fehérjebomba is. Jó étvágyat!