Oldalunk cookie-kat használ, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát. Weboldalunk böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába.
 

 

 

 

Partnereink:

 

Ingyenes kiszállítás 18.990 Ft feletti rendelésnél a GLS futárszolgálattal.

 

 

Barion bankkártyás fizetés

Hírek, cikkek

arr3Elindult pontgyűjtő rendszerünkWebáruházunkban lehetőséged van hűségpontok gyűjtésére minden megvásárolt (kifizetett) termék után.... arr3GLS futárszolgálatra váltottunkA megrendelésed a GLS szállítja, melyet minden munkanapon 12 óráig dolgozunk fel. A szállítási idő... arr3Bankkártyával is fizethetsz   Miért jó, ha bankkártyával (Barionon keresztül) fizetek?   - A pénz azonnal megérkezik...

Kapcsolat

Telefonszám: +36-30/285-1114
E-mail cím: info@izomplaza.hu; izomplaza@gmail.com
Hétfő- péntekig 10 és 18 óra között


A tücsökből kinyert fehérje gazdaságosabb, mint a többi proteinforrás...

A tücsök nagyon tápláló és kivételesen gazdaságosan fenntartható fehérjeforrás. A glasgow-i Gabi Lewis és a Los Angeles-i Greg Sewitz ötlötte ki a mogyorós, kakaós és zselés ízesítésű proteinszeletet. Tücsöklisztet használnak fel a csoki elkészítéséhez, melyet úgy hoznak létre, hogy kiszárítják a rovarokat a nedvesség kivonásával, majd ledarálják. Az Exo által elvégzett kutatások kimutatták, hogy a tücsök fehérje száraz súly aránya 69 százalék, a csirke aránya mindössze 31 százalék.


A rovar hússzor hatékonyabb proteinforrás, mint a szarvasmarha. A fehérjén kívül vasat és kalciumot is tartalmaz. Viszonylag igénytelen rovar, mivel a hagyományos fehérjeforrások által igényelt táplálékok csupán töredékét igényli.

Aki megkóstolja, az repetázni fog!

Az emberek idegenkednek a rovarból kinyert fehérjeszelettől, de amikor megkóstolják, nem marad el a repeta. Meglepően pozitívak az eddigi visszajelzések, bár a nyugati országok emberei ösztönösen elzárkóznak a rovarevéstől, pedig nagyon értékes tápanyagokat tartalmazhatnak. A tücsök, viszont kevesebb mentális terhet ró az emberekre, ezért is esett erre a választás. Az állati fehérjék iránti kereslet 2050-re 30%-kal megnő az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint. A növekvő kereslet, pedig megnehezíti a megfelelő mennyiség biztosítását. A tenyészállatok, amikből fedezni lehetne a legtöbb fehérjét, nagy területet foglalnak el, rengeteg vizet is fogyasztanak, a rovaroknak, pedig nincs szükségük mezőgazdasági területekre a „hússal” és a növényekkel szemben. A legfenntarthatóbb fehérjeforrás gyors szaporodásuk miatt is.


 

ODgyZDl